Medarbejdere
Virksomheden beskæftiger i dag omkring 18 mand, som alle er fagligt dygtige og dækker et stort område af byggebranchens kompetenceområde.
Virksomhedsejer Henrik Henriksen står for den daglige ledelse, rådgivning, byggestyring og salg.
Henrik Henriksen
Henrik Henriksen er en anerkendt rådgiver og dybt engageret i at sikre kvalitet og det gode håndværk i byggeriet. Han har i en lang årrække været formand for Tækklauget, delegeret i DI Dansk Byggeri, og udpeget syns- og skønsmand på tagskonstruktioner i hele Danmark.
Mange års erfaring har i en lang årrække sikret Henrik Henriksen en plads i bestyrelsen på Stråtagets Kontor – tækkebranchens fælles kontor, hvis mål er at øge brugen af stråtag i nybyggeri og samtidig bevare dette unikke tag på de bygninger, hvor det kulturhistorisk hører hjemme. Stråtaget er det mest klimavenlige af alle og samtidig ikke nær så brandfarligt, som mange tror. Derfor er der gode argumenter for at øge anvendelsen. Kontoret informerer, inspirerer, markedsfører og er med til at udvikle det moderne stråtag.
Henrik Henriksen deltager i det internationale arbejde med strå som byggemateriale, bl.a. inspirationsture til Sverige, Sydafrika, Japan og senest i Holland. Næste gang Danmark 2025.
Du kan læse mere om Dansk Byggeri, Tækkelauget, Stråtagets Kontor og International Thatching Society her:
Henrik Henriksen er fortsat syns- og skønsmand og har beskæftiget sig med næsten alle vinkler af tækkefaget, tagkonstruktion, tømrerarbejde, bindingsværk og tilstødende fagområder. Interessen for stråtage og bindingsværk blev grundlagt allerede som ung, da han hjalp til i faderens tækkevirksomhed.
Siden har han arbejdet på at bevare stråtaget i hele Danmark ved løbende at forbedre kvaliteten af de traditionelle stråtage, være foregangsmand inden for brandsikring af stråtag og udvikle moderne design med strå.
I sit bestyrelsesarbejde i Tækkelauget gennem knap 20 år, har han medvirket til at udvikle Danmarks første lærlingeuddannelse inden for tækkefaget; en ny uddannelse, som skal sikre kvaliteten af det traditionsrige håndværk igennem de næste generationer.